art naturalsNemrég említettem, hogy kipróbálom az Art Naturals amerikai márka termékeit. Rendeltem a korpás-szeborreás hajra való samponjukból, a retinolos arcszérumjukból ajándékba, illetve a retinolos arckrémjükből is. Azért is emelném ki ezeket a termékeket a többi közül, mert nagy meglepetést okoztak számomra, soha nem vártam ennyire hatásos cuccokat egy természetes alapanyagú kozmetikumokat gyártó cégtől.

A korpa elleni sampon (Art Naturals Scalp 18 Medicated Coal Tar Shampoo 473ml) egyszerűen csodálatos! Tényleg, 2 használat után szinte teljesen eltüntette aa korpát, 5 használat után pedig a hajam szebb lett, mint bármelyik másik sampontól. Fényes a vége, nem szárítja úgy ki a hajam, mint más samponok. Mégis hatékonyan tisztít. Hátrány a túl sűrű állaga (ez miatt gyorsan is fogy), illetve a szaga sem a legjobb, talán bormentás, kicsit furcsa, de a hatása mindenért kárpótol.

A sampon mellett pár hete használom a retinolos arckrémjüket is (Art Naturals Retinol Moisturizer 50ml). 2,5 %-os retinol tartalommal rendelkezik, ami elég magas arány, mellette néhány növényi olaj is szerepel a listán (jojoba olaj, shea vaj), valamint tartalmaz zöld tea kivonatot, E vitamint, illetve hialuron savat is. Már az összetevői alapján is jó kis krémnek tűnt, be is váltotta a hozzá fűzött ígéreteket. Borsónyi mennyiség kell belőle normál bőrre (száraz bőrre kicsit több is szükséges lehet), nagyon gyorsan felszívódik, nagyon enyhe illata van és nem hagy sem zsíros érzetet, sem maszk hatást maga után, tehát tényleg teljesen felszívódik a legtöbb drogériás krémmel ellentétben.
Öregedő bőrre még ajánlanám a retinolos – C vitaminos – hialuron savas géljét is a márkának, az eddigi eredmények, internetes vélemények alapján csodaszer!
A párom pedig a hajhullás elleni samponból fog hamarosan kapni egy flakonnal, abban reménykedem, hogy kicsit lassít a kopaszodásán, mivel amúgy is nagyon hullik a haja, ártani nem árthat. Nála képeket is tervezek készíteni az eredményekről. Magamnak pedig még megrendelem az Art Naturals argánolajos hajbalzsamot vagy hajpakolást, ezek is igen ígéretesnek tűnnek. Bár kissé drága termékek (a korpásodás elleni sampon és a balzsam egyenként 15-20$, az arckrém 17-25$ + postaköltség).

Mindemellett ma készítettem el az első olajos pakolásom szeborreás fejbőrre, a receptet egy másik bejegyzésben írom le, holnap fogom tesztelni, mennyire hatékony. A fő gond az, hogy a fülemen és környékén, és a hajvonalon nagyon korpás, gyulladt a bőr, amin a samponok sem segítenek. A fejbőrömről eltűnt a korpa, de a hajvonalról és a füleimről nem. Sajnos beleestem abba a hibába, hogy ezekre a területekre elkezdtem ismerősöm tanácsára szteroidos krémeket használni, amikhez hozzászokott a bőröm. Lassacskán, hetek óta próbálom a bőrömet a szteroidról leszoktatni, egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel. A bőröm viszket, hámlik, vörös, már utcára is alig merek menni vele a látványos helyeken lévő korpa miatt. Úgyhogy sokat remélek ettől a pakolástól.

A haj- és fejbőrmaszk receptet itt találhatjátok a későbbi eredményekkel együtt: http://www.szepsegtrukkok.hu/fejbormaszk-korpas-szeborreas-borre-hazilag/

Remélem segíthettem más, szeborreás bőrű olvasóimnak kezelni ezt a rendkívül problémás bőrbetegséget.

További szép napot!