Sokaknak gondot okoz télen kezeik ápolása, hisz a téli hidegtől a kezeken a bőr kiszáradhat, kirepedezhet, sőt akár vérezhet is. Létezik az úgynevezett hidegallergia, ami csak még tovább nehezíti a téli kézápolást.

Magam is évek ótas küzdök a kisebesedő, húzódó, feszülő kézbőrrel, különösen az ujjaim tövénél sebesedik leginkább, és egyszerűen képtelenség megszabadulni tőle. Mivel elég gyakran mosok kezet, ezért a sebesedés és a feszülés ettől csak fokozódik.

hide

A megoldás

Lehet abszurdnak tűnik – főleg tőlem -, de a húgom ajánlására kipróbáltam a Dove limitált kiadású Winter care nevű kézkrémjét. A 75 ml-es kiszerelés kb. 650 Ft-ba került és elég sokáig elég így is, hogy folyton kenjük a kezünket. 🙂 Már 1 hete használom és bátran ajánlhatom mindenkinek, mivel a kisebesedett, fajó kezem kezd rendbe jönni. Az olajos ápolás is jót tett neki, legalább nem sebesedett tovább a kezem, az esti pakolások után pedig reggel nem is fájt már (aztán estére megint kiszáradt), de ez a Dove krém szinte csodát tett vele! Sosem szerettem ezt a márkát, de ez a krém tényleg kellemes meglepetés volt, a kezem már csak ritkán húzódik, szinte alig, a sebek, repedezések eltűntek. Igaz, szilikon található benne, ami kissé agaszt, de nagy a remény, hogy hosszú távon is beválik. 🙂

100-500x320