Számos információ és szemléletmód terjeng az interneten a méregtelenítéssel kapcsolatban. Hogy mi az igazság és mi nem, azt valószínűleg csak az orvosok tudják, én most megosztom néhány tapasztalatomat, melyekre az utóbbi néhány hétben tettem szert.

cimkep_136639956939730

A történet ott kezdődött, hogy hónapok óta nagyon nagy volt a hasam, sokszor puffadt, feszült, néha még fájt is. Tényleg önbizalomromboló volt, mikor megláttam a tükörben minden nap az előredomborodó alhasam (mivel csak köldök alatt volt puffadt). Előljáróban még annyit, hogy lisztérzékeny és laktózérzékeny vagyok, ami tovább bonyolítja számomra a helyzetet. Gyerekkoromban is gyakran volt nagy a hasam, ám az reggelre le szokott menni, és többnyire a tejes dolgoktól volt, de már ezzel sem lehet baj. Tartom a gluténmentes diétát, a laktóztartalmú ételekre Lactase tablettát szedek, hetekig direkt hasra edzettem, mind hatástalanul. Így hát elkezdtem bújni a netet, mi állhat az egyre tartósabb hasproblémáim mögött.

Többnapos böngészés után mindent összevetve rájöttem -bár nem túl szép erről beszélni-, de valószínűleg a lappangó bélsár, illetve a sok felgyülemlett salakanyag a hibás. Erre a különböző oldalakon lévő képekből jöttem rá (pl.:  Ezért méregtelenítésbe fogtam, méghozzá a Naturland salaktalanító teájával. Ittam egy hétig minden nap, sajnos azonban nem hozott semmilyen eredményt. Mentségére szóljon, a dobozára az van írva, hogy méregtelenítő kúrák kiegészítésére, tehát csodát nem várhatunk tőle. Én azért reménykedtem… de hiába. Napokkal később a hasfeszülés, a puffadás és a görcsök odáig fajultak, hogy elkezdtem legalább a puffadásra Espumisant szedni, bár ez sem ért valami sokat. Aztán tovább olvasgatva rájöttem, a stagnáló salakanyagokat ki kell hajtanom így vagy úgy. Ezért hirtelen felindulásból bevettem egy szem hashajtót.

Nos, első nap folyamatosan látogattam a mellékhelységet tőle, második napra ez kicsit jobb lett. Állítólag van, akinek egy szem nem is hat, nekem viszont alaposan kitisztította a bélrendszerem. A hatalmasra puffadt hasam fél nap alatt lement, azt hiszem, még egy szem és teljesen lapos lesz ismét a hasam.

Úgy gondolom, ennyi is elég ahhoz, hogy egy kisebb fajta tisztítást végezzen az ember. A Colonix és egyéb jellegű béltisztító kezelések túl durvák sok ember számára. Pedig rendszertelen széklet és olyan betegségek mellett, mint a lisztérzékenység (főleg, hogy korábban nem igazán tartottam az előírt diétát, valószínűleg ezért volt a felhalmozódás a bélrendszerben), az embernek néha muszáj ilyen drasztikus megoldásokhoz folyamodnia. Egyelőre nem bántam meg, a jövőben pedig nagyon fogok vigyázni rá, hogy megfelelő táplálkozással ne forduljon még egyszer ez elő.