A hajam vége elég szálkás és száraz szokott lenni, az eddig olvasottak alapján hát kipróbáltam a következő pakolást, és az a tapasztalatom, hogy nagyon jó hatása van a száraz hajvégekre. Ezért bátran tudom ajánlani száraz hajúaknak is, és azoknak is, akiknek csak a vége száraz.Előbbi esetben a teljes hajhosszra, míg utóbbi esetben csak a hajvégekre kenjünk fel belőle melegítve egy nekünk tetssző mennyiséget és hagyjuk állni legalább 2 órán át a hajunkon.
1

Az összetevők a következők (mellig érő hajra, teljes hajhosszra):

2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál mandula- vagy jojobaolaj

Az olívaolaj jó alap a pakolásnak, száraz hajúaknak ajánlott (nekem a zsíros fejbőrömet csak tovább zsírosította, így zsíros bőrűeknek nem ajánlott), emellett a mandulaolaj vagy jojobaolaj is gyengéden ápola a száraz hajat. Ezt megspékeljük egy kis mézzel, mellyel igazán tökéletes pakolást kapunk.

Megjegyzés: Bár sosem voltam híve annak, hogy fosszuk ki a konyhát és kenjünk a fejünkre mindent, amit a hűtőben vagy a polcon találunk, de ha valakinek szimpatikusabb a pakolás tojássárgájával vagy joghurttal ötvözve, száraz hajra ezek is jó választásnak minősülhetnek.