Ez az igazi csodaelixír a hajnak!

Én a következő pakolásra esküszöm, kb. mellig érő hajra elegendő mennyiség:

  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1-2 evőkanál mandulaolaj
  • 5-6 nyomásnyi argánolaj (ez kb. 1/2-1 evőkanál)
  • 5 csepp rozmaringolaj (hajnövesztés esetén) vagy 5 csepp teafaolaj (pl. korpás hajnál)
  • // esetleg mehet bele pár csepp levendulaolaj is //

images

Az arányokat nem muszáj tartani, csak az a lényeg, hogy a rozmaring vagy a teafa ne legyen túl sok benne, ugyanis ezek irritálhatják a fejbőrt nagy mennyiség esetén. A könnyű felvitel és lemosás miatt célszerű a kókusz- vagy a mandulaolajat alapnak használni, mivel ezek hígabb és könnyebben beszívódó olajok, és érdemes csak kevesebb argánolajat hozzátenni, mivel utóbbi nehezebben szívódik fel.

Eleinte minden 2-3. hajmosásnál érdemes alkalmazni, aztán ha már kezd javulni a haj állapota, elég havonta 1-2 “emlékeztető” pakolást feltenni, de használata teljesen az igények szerint alakítható. Mint egy másik cikkemben is írtam, vékonyan kend bele vele az egész hajad, a végeire mehet egy kicsit több olaj, a tövéhez pedig kevesebb (főleg ha zsíros hajra teszed), aztán tekerd fel a hajad, csatold vagy gumizd össze, tegyél a fejedre follpackot és tartsd így melegen a hajad 3-5 órán keresztül. Ezután alaposan mosd meg samponnal, arra ügyelj, hogy pontosan, alaposan öblítsd ki az olajat belőle. A hajad új erőre fog kapni már pár használat után!

Megjegyzés: Nekem a korábbi hajtöredezésem teljesen megszüntette, végre nincs tele a ruhám, az ágyam apró, letört hajvégekkel, mint korábban, és ezt csak ennek a pakolásnak és a többi természetes összetevőjű terméknek köszönhetem. Ráadásul kifésülhetőbb és fényesebb is a hajam – és végre nem a sok szilikontól, mint a bolti pakolásoknál, hanem magától, természetesen! 🙂