Három féle szappant teszteltem az utóbbi években, több-kevesebb sikerrel. 🙂 Előre leszögezném, az biztos, hogy mindhárom márka jobb, egészségesebb és szebb bőrt eredményez, mint az adalékanyagokkal teli, bolti tusfürdők, szóval csak nyerni lehet velük.

 

cropped-951806.jpg

Elsőként az Olivia szappanokat vásároltam meg a különböző kirakodós vásárokon, több hónapig használtam őket, most fogyott el úgy 5-6 darab, nyár óta használtuk őket a párommal. Mindketten meg voltunk elégedve velük. Körömvirágosat, Holt-tengeri iszaposat, szőlőmagosat, csokis-mentásat és levendulásat vettünk, mindegyik kiváló volt az alapvetően zsíros, pattanásosodó, mégis érzékeny bőrünkre. Talán ezek azok a szappanok, melyek a középutat jelentik, sokáig elég egy szappan, jól habzik és az ára sem vészes (kb 900 Ft/db és 1-1,5 hónapig elég). Nagyon jól tisztítanak, és bár eleinte úgy tűnik, mintha szárítanának a tusfürdők használata után, de a bőr hamar hozzászokik és sokkal puhább, ellenállóbb lesz, mint előtte, a tusfürdők használatával. Úgyhogy én erre esküszöm. És ami a legjobb a szappanokban: lemosásakor, öblítéskor nincs az a “még maradt valami a bőrömön, egy csúszós réteg, ami nem jön le” érzés, legfőképp ezért imádom őket.

bali-szappan-citromf-64g

Másodikként a Bali natúr szappanokat jellemezném. Ezeket is sokáig használtam, főleg az ylang-ylang-os és a mandulás verziót. Előnye, hogy kicsi, könnyű vele dolgozni, az ára is nagyon jó (dm, 300-350 Ft), emiatt használtam sokáig, tisztítani is egész jól tisztított, bár az Olivia Holt-tengeri iszapos szappannak nem érhet a nyomába. A habzása sem olyan jó, mint azé, ezzel egyetemben azonban nem is fogy olyan gyorsan. Sokkal kisebb, mint a másik két márka szappanjai, mégis közel ugyanaddig jó egy darab belőle. Csak hát nincs meg az a jó kis habos, puha érzés vele fürdés közben, ezt hiányoltam, de a napi tisztálkodásra kitűnő szappan.

Eben_Arctisztito_Szappan_2

Harmadikként pedig a már sokak által ismer Mannaszappan szappanokat emelném ki. Az áruk miatt sokáig vaciláltam rajtuk, de mivel a kényszeres nyomkodás miatt, amit a stressz okoz nálam, szükségem volt egy jó, bio arctisztítóra, amit minden nap használhatok, hát rendeltem tőlük. És hát mivel 10 000 Ft felett ingyenes a szállítás, gondoltam, akkor már meglepem magunk mással is. 🙂  Többfélét próbáltam már tőlük, arctisztításra pár hete az Ében arctisztító szappant használom, több-kevesebb sikerrel. Igazából nem is árt, meg nem is használ a bőrömnek, tisztítja, de a pattanások kb ugyanolyanok, mint eddig. Talán, ha nem piszkálom a bőröm állandóan, akkor már kevesebb a mitesszerem, mint a használata előtt, de hát ki tudja, lehet csak azért van, mert nem piszkálom, és nem a szappantól. Egy biztos: jobb, mint a bolti arctisztítók, én már a semleges hatásának is örülök, mivel a boltiak csak még több pattanást okoztak.
Ezenkívül kipróbáltam még a sószappanukat is, amit bőrradírként ajánlanak… nos, bőrradírnak semmirevaló a szappan, bevallom, már nem is használom, mert viszketett tőle a bőröm, szárította (pedig shea vaj van benne), radírozni meg az én szeborreás bőrömnek kevéske volt.
Aztán rendeltem még Tündérkert szappant is, na meg teafaolajosat, csokisat, ezeket testre használom, eddig egész jó szolgálatot tesznek, az eredmény inkább semleges, bár nem régóta kezdtem el a használatukat, szóval ezekről inkább később nyilatkoznék. 🙂 Így, az első próbálkozások után annyit tudok mondani róluk, hogy jóval gyorsabban oldódnak, mint pl a Bali szappan, igaz, krémesek és habosak, ami nagyon jó érzés, de pont ezért szerintem jóval előbb el is fognak fogyni, mint más márka szappanjai.