Nemrég próbáltam ki először az eddigi számomra legkiválóbb olajat, a mandulaolajat. Már az argánolaj és a kókuszolaj is felülmúlta várakozásaimat, de a mandulaolaj – nagy örömömre – mindegyiken túltett hatásban, állagban és árarányban is. 🙂

Mivel zsíros, ráadásul vízhiányos, szeborreás bőröm van, nem mindegy, mit is kenek rá nap mint nap. Zsírosodó bőr révén nem kenhetek rá minden nap a tömény, sűrű argánolajból, holott ez a nagy kedvencem, de mégis keresnem kellett egy ennél hígabb, jobban felszívódó, pórusokat kevésbé tömítő olajat. Így találtam rá a mandulaolajra, amiről azt olvastam, hogy Nyugat-Európában előszeretettel használják a babák bőrének ápolására fürdés után. Gondoltam, ha a babáknak jó, biztosan nekem is az lesz, nemde?! 🙂 Így hát bementem a legközelebbi Müller üzletbe és megvettem a képen látható olajat (100 ml) kb. 2600 Ft-ért. Már elsőre is tetszett, ahogy könnyen és hamar beszívódott a bőrömbe, azóta is a kedvenc olajam lett.

300_300_620326_01_Muller_1308294780 

Használom arcra, kézre (mivel télen gyakran kiszárad, húzódik és kisebesedésre hajlamos a bőröm). Arcra – mint az argánolajat – egy vizes vattakorongra öntve kenem be vele az arcom, esetleg, ha télen nagyon száraz, talán kézzel is megpróbálom bekenni. A bőröm, amint beszívódott, bársonyos, puha és selymes lesz, a páromat is elbűvölte az eredmény. 😉 A kezemre pedig simán ráfújva kenem, alaposan beledolgozva a bőrbe, különösen az extra érzékeny, ujjak közötti részre tekintettel.  Mióta ezt használom, sokkal kevésbé szárad ki a kezem és már abszolút nem sebesedik ki (bár az argánolaj is sokat használ neki, de az nem szívódik be olyan jól és zsíros ujjlenyomatokat hagytam vele mindenhol :)).

A hajamra egyelőre még nem próbáltam ki a mandulaolajat, de ha a bőrömmel csodát tett, a hajamra is biztosan kiváló lesz. Azt hiszem, a következő olajos pakolásomnak már meglesz az alap olaja. 🙂

 

Megjegyzés: A húgom szerint egyébként száraz, télen húzódó kézre kiváló még a Dove egyik új kézkrémje, mely direkt a téli hidegben igénybevett bőrre lett kifejlesztve.