Őszintén szólva nem vagyok a házilag készíthető bőrradírok híve, próbáltam már cukorból a házi bőrradírt, de abszolút nem jött be. Próbáltam már radírozó szappanokat is, de ezek sem voltak az igaziak. Ahogy mitesszer eltávolító tapasztból, úgy bőrradírból is jobb véleményem szerint a bolti.

Sokféle bőrradírt kipróbáltam már: Avont, Garniert, L’orealt, Clean&Cleart, Vichyt, Cliniquet… mindezek közül talán az utóbbi két márkából vált be egy-egy termék a leginkább. Az egyik a Vichy Pureté Thermal kímélő arcradír (75 ml, kb. 4000 Ft), a másik pedig a Clinique Exfoliating scrub (100 ml, kb 8500 Ft).

vichy-purete-thermale-purifying-exfoliating-cream---borradir1       vs. Clinique_exfoliating_scrub

A Vichyt régebben használtam, nagyon jól radíroz, mégis gyengéd, finom és bármilyen bőrtípusra kíváló, hisz nem szárít. Viszont bevallom, az én szeborreás bőrömre kissé gyenge volt, a durvább hámlást nem szedte le – de ettől még egy annak, akinek nem extrán hámlik a bőre, tökéletes. Ezért kerestem egy erősebb bőrradírt, sejtve, hogy ezt egy drágább kategóriában találhatom meg, egy kis Müllerben való tesztelés után megvettem a Clinique bőrradírját. Már elsőre is hatalmas meglepetés volt, nagyon elégedett voltam akkor is vele, ahogy most is az vagyok. Csodásan rendben tartja a korpásan hámló bőrömet, ráadásul kevesebb mennyiség is elég belőle. Főleg akkor radíroz extra erősen, ha száraz vagy felpuhított bőrre visszük fel (pl fürdés, hajmosás után), kb 5 percig masszírozom a bőrömbe és csodás, tiszta, puha lesz a bőröm tőle, olyan, mint még eddig semelyik másik termékkel. Tényleg megéri az árát. Ráadásul segít a pattanás utáni hegek eltüntetésében, mivel hámlasztó hatású, ahogy úgy vettem észre, segít a pattanások eltüntetésében, szárításában is (ennek ellenére abszolút nem érzem utána száraznak a bőröm, sőt!), ahogy segít a mitesszerek eltüntetésében is. Kicsit olyan illata és érzete van használat közben, mint a dermofil pasztának, ugyanolyan hűsítő érzést kelt a bőrön. Egyébként a dermofil szintén jó pattanásokra.
Szóval megtaláltam a tökéletes bőrradírt, akinek problémás, hámló bőre van, érdemes beruháznia egy ilyen bőrradírra. 🙂 Bátran ajánlom zsíros, hámló bőrre a Clinique terméket, míg bármely, kevésbé hámló bőrtípusra a Vichy arcradírt.