Itt egy jó kis pakolás, ami a hajad rendbe tételére, illetve hajnövesztésre is kiváló (kb. mellig érő hajra való mennyiség):

  • 1,5 evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 evőkanál argánolaj
  • 5 csepp rozmaringolaj
  • 1 evőkanál ricinusolaj

olajpakolas_1

A rozmaring és a ricinus hajnövesztő hatású, ezért olyanoknak ajánlanám, akik szeretnék felgyorsítani a hajnövesztés folyamatát. A kókusz-, illetve az argánolaj pedig rendkívül jól ápolja a hajat, segít simábbá, fényesebbé, egészségesebbé tenni a hajat, ráadásul kiváló párosítás a pakolás alapjaként olyanoknak, akik nem szeretnék a tömény ricinusolajat a hajukra kenni. Sokaknál a ricinus fejbőrviszketést, zsírosodást, korpát okozhat, ráadásul nagyon macerás vele dolgozni, mivel sűrű, ragacsos, nagyon nehezen lemosható olaj, emiatt sokaknak önmagában nem jön be. Szóval ez a pakolás tökéletes azoknak, akik hajat növesztenek, de ódzkodnak a tömény ricinusolajtól. 🙂

Használata, ahogy már írtam a haj helyreállító pakolásnál: bekenni vele a hajat egyenletesen (itt mehet a tövére is bőven), majd felcsatolni/felgumizni az egész hajat, ezután pedig follpackkal körbefogni és melegen tartani 3-5 órán át. Minden 2-3. hajmosásnál lehet használni, míg el nem éred a kívánt hatást, de már havi 1-2 alkalomnál is kifejti hatását.