Végre sikerült beszereznem az Ilcsi AHA savas hámlasztót, az esemény előtti pakolást, illetve gondoltam, kipróbálok egy ilcsis hidratálót is, amit a kezelés utánra ajánlottak: a csipkebogyó habkrémet. Mindegyik termék csodálatos, már három kezelésen vagyok túl a hatos sorozatból, és a hegeim máris halványabbak, az arcom pedig nem mitesszeresedik! Korábban 3-4 nap után már tele volt a bőröm mitesszerekkel, folyton nyomkodtam, most 1-2 van elvétve (igaz, az összehúzott pórusaim miatt nem igazán tudom ezeket kinyomkodni). Az orrom környékén valamiért előjött néhány mitesszer, talán ennyi az összes, nem tudom, ez mitől lehet, talán a poratka allergiám miatt gyakrabban piszkálom az orrom mostanában.

A kezelést a következő sorrendben végzem:

1. Manna Ében arctisztító szappannal lemosom az arcom
2. pár perccel később felkenem az AHA-s hámlasztót egy vékonyabb rétegben az arcomra és az áll-nyak részre (nekem ez is mitesszeres)
3. ezután rögtön felkenem egy kicsit vastagabban az esemény előtti pakolást
4. 40-45 perc után megszárad a pakolás, mivel az esemény előttitől lehúzható maszkká válik, így leszedegetem szépen az egészet
5. egy kicsit bevizezek egy vattakorongot, majd ezzel áttörlöm az arcom, hogy ne maradjon rajta semmi
6. ezután jöhet a csipkebogyó habkrém, (ami nem annyira habos szerintem, mint ahogy a neve mutatja), a vizes bőrbe (vagy vizes kézzel) bemasszírozom a bőrömbe, néha kétszer is be kell vizeznem a kezem, hogy jól beszívja, de végülis elég jó krém (ha nem vizes kézzel vagy vizes bőrre viszem fel, nem szívódik be rendesen, zsíros, mégis húzódó érzést kelt az arcomon)

Ezek után napokig olyan a bőröm, mint a babapopsi, és már 3 kezelés után sokkal szebb a bőröm, alig van mitesszerem és a hegeim is kezdenek eltűnni. Mivel már korábban volt dolgom ezekkel a termékekkel, gondoltam, hogy csodát fognak művelni, de hogy ilyen gyorsan? Ez még nekem is meglepetés volt. 🙂 Korábban hetente jártam ilyen kezelésre, akkor nem volt 3 alkalom után ilyen észrevehető az eredmény, mint most. De segítségképp azt is leírom, hogy érdemes használni (6 alkalmas kezelés):

1. héten: 3x  (pl. hétfő, csütörtök, vasárnap)
2. héten: 2x (pl a fentit követve: szerda, vasárnap)
3. héten: 1x (pl. a fentit követve: csütörtök)

Ezután én még folytatom a 10. alkalomig hetente a kezelést (elég csúnya hegeim lettek a nyomkodástól, erre szükségem lesz), azaz plusz 4 héten át csütörtökönként még felrakom a pakolást. Ezt követően talán 2-3 hetente még megejtek egy emlékeztető kezelést, hogy ne mitesszeresedjen vissza a bőröm (ugyanis hajlamos rá, az első kezeléssorozat után is így jártam).

Azt javaslom, hogy aki még nem csináltatott ilyet a kozmetikusával, először nála próbálja ki a terméket (allergiás reakciók stb. miatt), de a gyakorlottabb használók nyugodtan szerezzék be otthonra is a termékeket, így sokkal olcsóbb és egyszerűbb. Én azt hiszem, a csipkebogyó habkrémet megtartom mindennapos hidratálónak is, eddig tökéletesen bevált.

Hamarosan pedig képekkel is jövök!

 

A hajamról

Néhány napja vágatnom kellett a hajamból, mivel a festéstől ismét törni kezdett a vége, de ezenkívül szép, csillogó, fényes a hajam és nem a 10 kg szilikontól vagy a hajfényspray-ktől az. A szilikonmentes cuccokat már teljesen megszokta, az almaecetes öblítést pedig egyre gyakrabban alkalmazom, mivel úgy vettem észre, kevésbé zsírosodik a hajam tőle. A hajmosás mostanság az 5-7. napon esedékes, régen 2-3 naponta mosnom kellett, ezzel is nagyon elégedett vagyok. Az egyetlen, amitől nem szabadulok, az az állandó törő hajvégeim, bár a hajam gyorsan nő és szépnek tűnik, mindig vágatnom kell a végéből (kb 2 havonta), mert addigra megint elkezd törni a vége. Talán túl sokat gumizom, ez a baj, dehát itthon nem bírom elviselni, ha folyton az arcomba lóg, ezért általában konytban vagy lófarokban hordom, ami nem túl jó neki. Szóval ez az egyetlen baj, illetve még nem vettem észre, hogy a hajszesz vagy a hajvitamin hatna (nemrég fogyott el az első levél), de úgy tudom, a vitamin hatása csak 1 doboz után kezd el látszani, így türelmetlenül, de várom az eredményt. A hajszeszről pedig annyit, hogy régen a 2 naponta való mosás mellett 3x annyit kapott belőle a hajam (mivel csak hajmosás után, vizes hajra használom), így nem csoda, ha lassabban kezd el hatni. Nagyon türelmetlen vagyok már, nyárra szeretnék jó hosszú sörényt. 😀 Egyébként a hajam hossza így alakult a hónap folyamán:

január eleje: 54 cm
január közepe: 55 cm
ekkor vágattam le (22-én), ezután: 53 cm

Képeim is vannak, azokat majd egyben teszem fel, mivel a gépem megbolondult és nem ismeri fel a telefonomat (amin a képek vannak). Ezért azokat később. 🙂

Annyit még a vágásról, hogy nagyon örülök annak, hogy végre megszabadultam a tartós hajegyenesítés átkától: volt a hajamban középtájt még egy lyuk (mint akinek kb beletéptek a hajába vagy mint akinek belerágott az egér :D), olyan 2-3 cm mély volt, ott szétégett a hajam az egyenesítő krémektől és annyira széttört ott a haj, hogy egy lyuk keletkezett (csak hát sosem mertem annyira levágatni a hajam, hogy egy hossz legyen, így fokozatosan vágtam hozzá a többit). Ezt most sikerült megoldani és nem látni többé azt a foltot, ennek nagyon örülök. Az tuti, hogy többé soha nem csináltatok tartós hajegyenesítést, életemben soha olyan nagy vétket nem követtem még a hajam ellen, mint azt. Még a 4-5 éves vasalás sem tette annyira tönkre a hajam, mint az.