Úgy döntöttem némi kihagyás után, hogy kicsit felpörgetem a blogot, így ezentúl gyakrabban fogok jelentkezni. 🙂 Hamarosan feltöltök egy új, tavaszi ruhaösszeállítást, végre megírom a listát az általam használt cuccokról, és a hajamról készült képekkel is igyekszem nem elmaradni.
Alig várom, hogy jöjjön a jobb idő, úgy érzem, akkor tudok igazán kibontakozni mind öltözködés, mind szépségápolás terén. Télen, mikor épp, hogy az arcom látszik ki a ruha alól, hajlamos vagyok kicsit belustulni etéren.

Szóval összefoglalásképp:

Haj: újabban nem magamnak vágom, hanem mesterfodrászhoz járok, úgy 3 havonta vágatok belőle 4-5 cm-t. Az érdekes, hogy a hajam nem tűnik sokkal rövidebbnek, gyorsan visszanő. Talán mert így kevésbé törik le a vége.
Mellette most Wella tisztító sampont (Purify), Alfaparf argán olajos balzsamot, illetve Orofluido hajvégápoló olajat használok. Véletlenszerűen sikerült így összeválogatni őket, nem vagyok az össze-vissza keverés híve, most így jött ki. Hajvégápolóból nem tudnám eldönteni, hogy az Orofluido vagy a Yellow-e a jobb, szerintem haja válogatja. Az Orofluido kicsit sűrűbb, télen, a száraz hajamra jobban hat.

Bőr: továbbra is az acne.org termékeit használom, mitesszerek ellen még jobbat nem találtam. Idővel kicsit tudtam csökkenteni a használt mennyiséget, így már csak heti 4-5x használom a termékcsaládot. Kicsit lehet több mitesszerem van a rendszeres használat melletti nullánál, de elég nehezemre esik folyamatos utazás mellett minden nap negyed-fél órát ezzel tölteni esténként. Mellette az Ilcsi AHA savas hámlasztó pakolását használom, ezt is ritkábban, mivel a heti egy pakolás helyett talán havi 1-2 jön össze. Az utóbbi 1-2 évben nagyon híg lett a pakolás, válószínűleg változtattak az összetevőin, így mindig gézmaszkot kell készítenem hozzá, hogy megfogja (különben lefolyik) és hogy le tudjam szedni, ami elég macerás. Ha pedig egy kis gyors tisztításra van szükségem, egyszerűen áttörlöm a bőröm micellás vízzel, majd leöblítem utána az arcomat.

Köröm: erről nem szoktam külön bejegyzést írni, de nemrég kipróbáltam az OPI levegőn száradó zselé lakkját. Sajnos nem igazán jött be, bár nem vettem meg hozzá az alapozó és a fedő lakkot, csak a színt, de a lakk sehogyan sem akart megszáradni fél óra alatt sem. Később bármihez nyúltam, akár órákkal később is nyomot hagyott a lakkon, annyira puha maradt, így másnapra már az egész borzasztóan nézett ki és inkább lemostam. Így ez nagy minusz pont az OPI-nak, ez nem levegőn száradó.

Egyébként nemrég rendeltem meg Angiából az Art Naturals márka egyik korpa elleni samponját, illetve két ránctalanító szerét (konkrétan egy retinol-hialuronsav-C vitamin ránctalanító szérumot, valamint egy retinolos arckrémet). A szérumot arckrémbe kell keverni, a krém önmagában is használható. Sokat várok tőlük, mivel a retinolról nagyon jókat olvasni interneten, remélem idővel segít a ráncok megelőzésében. Így 25 felé már kezdenek apróbb ráncok megjelenni itt-ott, ezekről képeket is készítek, hátha valamilyen pozitív hatásról számolhatok be pár hónap használat után (a retinolnak sok idő kell, hogy hasson).
További információk a retinolról: https://szepsegreceptek.hu/amitol-a-borod-szep-lesz/retinol-a-vitamin-a-borapolasban/

Egyelőre ennyi, hamarosan még jövök a fejleményekkel. 🙂

Szép napot!