Sok-sok képpel készültem, hogy bemutassam a kedvenc 2015-ös tavaszi darabjaimat. Mindig is úgy éreztem, hogy öltözködés terén igazán tavasszal-nyáron tudok kibontakozni, mikor végre elhagyom a szövetkabát-hosszú csizma kombót, – elvégre télen sokkal több nem látszik az emberen az utcán, alul pedig a meleg öltözék a mérvadó, kevésbé a divat -,  így tavasztól végre kreatívabban tudom variálni a ruháimat.

Nem vagyok egy nagy divatlap olvasgató, így most inkább csak a saját tapasztalataimat osztom meg.

Úgy vettem észre, hogy idén tavasszal kék fontos elem, stílus alakítja a divatot. Az egyik a tengerész stílus (kék-fehér csíkos ruhák-táskák), a másik pedig a rojtos cuccok. Mindkettőből nagyon szép darabok vannak, mint ruhák, mind táskák terén, és minkettő közel is áll hozzám stílusban (a fehér és a sötétkék a két kedvencem tavasszal-nyáron), a rojtok pedig pl egy felsőn optikailag növelhetik a mellet, ami számomra szintén előnyös. Ezen két irányzat mellett pedig megmaradtak a visszafogott pasztell színek, melyek már tavaly is hódítottak.

Szóval itt vannak az eddigi idei kedvenceim, melyeket tervezem megvásárolni vagy meg is vásároltam már. 😉 A sorrend épp olyanra sikerült, ahogy a képeket lementettem, nem túl előnyös, de nem is ez a lényeg. 🙂
 

deichmann3Szürke cipő: Deichmann

Kezdem az egyik tavaszi cipővel, amiből sikerült rossz színt vennem. Feketét vettem, pedig ez a szürke százszor jobb és jobban is megy a tavasz színekhez. Egyébként hasonlóból van még a boltokban bézs és barna is.

 

deichmann2

Csíkos táska: Deichmann

Ez az egyik nagy kedvencem, egy tavaszi-nyári shopper táska. Még nem sikerült beszereznem, de lehet már nem is fog sikerülni, ugyanis már mindenhol elfogyott a boltokban. :/ Azért támpontnak jó lesz.

 

orsay1
Csíkos felső: Orsay

Az Orsay az egyik kedvenc üzletem, elég jó minőségű cuccaik vannak és nem a tipikus tini stílusú ruhákat találni meg benne, amikkel tele vannak a plázák, hanem igazi, elegáns, nőies darabokat is. Ezt a felsőt egyébként sikerült megvennem, olyan 5-6000 Ft körül volt. Elég lenge, laza szabású a képpel ellentétben, ezért melegben érdemes hordani. Szerintem a fehér nyári nadrágommal és egy barna övvel tökéletes lesz. 🙂

 

bershka2

Rojtos top: Bershka

Nagy sajnálatomra ezt a felsőt csak fekete színben láttam a Bershka oldalán, pedig nagyon jó szabásúnak tűnik (az átlag Bershka cuccokkal ellentétben, amiknek borzalmas és gyakran hibás a szabásuk). Nagyon örülnék, ha később fehérben vagy valamelyik pasztell színben is megtalálnám.

 

tally9

Barna táska: Tally Weijl

Ha lesz lehetőségem, ezt a táskát még beszerzem nyárra a hasonló fekete kistáskám mellé. Nagyon praktikusak ezek a táskák, szinte minden elfér bennük a henger szerű formájuk miatt és könnyű őket hordani is, hisz kézben és vállon is lehet őket hordani a kétféle pánt miatt. Ez a darab kicsit drágább (kb. 10 000 Ft), szóval meggondolandó, hogy elég jó minőségű-e. Nekem a korábbi, olcsóbb Tally-s táskámmal még sosem volt gondom, pedig 2 éve azt cipelem mindenhova. Mostam mosógépben, dobáltam ide-oda, de még egy karcolás nincs rajta.

 

tally8

Világoskék hosszú nadrág: Tally Weijl

Kellemesebb tavaszi és hűvösebb nyári napokon tökéletes. Nemrég sikerült megvennem ezt a nadrágot az Orsay-ben hasonló pasztellkék színben, azonban ott már nem is láttam többet ezt a nadrágot, szerintem kifogyott. Viszont a Tally Weijlben még mindig találhattok szinte ugyanolyan darabot (a kép is a Tally-sról készült).

 

tally7

Kalap: Tally Weijl

Nem nehéz rájönni, hogy az Orsay után a Tally Weijl a második kedvencem. 🙂 Mivel idén sikerült összehoznom a tengerparti nyaralást, tervezem, hogy beszerzek egy jó kis kalapot is hozzá. A magyar utcákon lehet kicsit furcsán néznének rám egy ilyen kalapban, de nyaralásra pont jó lesz. 🙂

 

bershka1

Kalap: Bershka

Ez már kicsit kevésbé “turistás”, egy Bershka-s fehér kalap. Nekem ez is nagyon tetszik, de majd kiderül, melyik lesz jobb a próba után.

 

pimkie2

Fürdőruha: Pimkie

Nem igazán vásárolok a Pimkie-ben, de ez után a fürdőruha után biztosan benézek oda is. Mindenképp rojtos fürdőruhát szeretnék a nyaralásra vinni, mivel a mellméretemmel nem vagyok valami elégedett (csípőben jóval erősebb vagyok), egy ilyen rojtos felsőrész pont optikailag növelné a mellméretem. Mivel a rojtos dolgok idén divatosak lesznek, remélem könnyen fogok ehhez hasonló fürdőruhát találni. Egyébként ez a darab elérhető még pasztellzöld és fekete színben is.

 

pimkie1

Karkötő: Pimkie

Mikor átnéztem a Pimkie kínálatát, ez a karkötő szett is nagyon megtetszett.

 

bershka3

Nyaklánc: Bershka

Elég előnytelen a kép, ezt a nyakláncot élőben láttam először, már akkor is megtetszett, de kicsit sajnáltam megvenni. Mindenesetre könnyen kombinálható, úgyhogy még lehet visszatérek megvenni.

Valahogy mindig is az ezüst ékszerek tetszettek jobban, idén viszont mindenhol nagyrészt arany színű ékszereket találni. Ebből is van arany színű, ha esetleg valakinek az tetszik jobban.

 

tally6

Nyári ruha: Tally Weijl

Pont a végére maradt az eddigi favorit, ez a nyári ruha. Szerintem nagyon szép, a felső része (bár nem látszik ezen a képen) csirkés-szerű, az alsó része pedig sima pamut/műszál (sajnos a Tally-ban utóbbiból találni többet). Középen pedig egy fehér fonott öv található kevéske barna díszítéssel. Ennek a ruhának biztosan utána fogok járni, szerintem nagyon szép. Barna hajúaknak, illetve bézs/barna szandállal ajánlom!

 

A ruhákról mára ennyit, remélem tetszett az összeállításom, próbáltam trendi, könnyen és baráti áron beszerezhető cuccokat összeválogatni.

További jó nézegetést! 🙂