A héten sikerült végre szűz kókuszolajat beszereznem, egyszerűen isteni! Azóta azzal kenem a száraz kezem, a hajam pakolásként, hajvégápolóként, egyedül az arcomra nem kenem, nem szeretem az olajos érzetét, mivel nekem valahogy nehezen szívódik be az arcomon (érdekes mód a kezemen más a helyzet). Minden nap használom, ezt a finom kókusz illatot egyszerűen nem lehet megunni. 🙂 Már készítettem házi ajakápolót is belőle, körömvirág kenőcsből és méhviaszból (az elkészítési módját itt találjátok: http://www.szepsegtrukkok.hu/?page_id=291). 🙂

A hajam is fényesebb lett tőle már 4-5 nap használat és egy hajmosás előtti pakolás után, számomra is furcsa, de már most érezni a különbséget.

A hajamat egyébként szűk egy hónapja festettem be, azóta több mint 1,5 cm-es lett a lenövésem. Kicsit még mindig törik a vége, de már egyre jobb a helyzet. A Herba Vita hajszeszt minden mosás után használom, ahogy a fejbőrmasszírozót is, illetve minden nap szedem a dm-es hajvitamint is, aminek hatására (ha lesz), még legalább egy hónapot várnom kell. A ricinusolajból most kifogytam, nem is szándékozom mostanában újravenni, egy ideig elleszek a kókuszolajjal és a rozmaringolajos samponommal.

A bőröm szépen javulgat az Ilcsi hámlasztás hatására, bár a nyomkodásról borzasztó nehéz leszokni, de lassacskán sínen vagyok. 🙂 A 6. kezelést ejtettem meg a napokban, még 4-5 alkalmat mindenképp tervezek, de az eredménytől függően még használni fogom tovább is, hogy ne jöjjenek vissza a mitesszereim. A 6 kezelés után bátran elmondhatom, hogy a mitesszereim mérete és mennyisége is csökkent, a korpás szeborrheámból semmit nem tapasztalok (nem hámlik már a bőröm), illetve a meglévő pattanásaim is gyorsabban eltűnnek. A csipkebogyó habkrém pedig tökéletes a mindennapokra is hidratáló krémként.

Amit most még tervezek, az egy Ilcsi szőlő őssejtes krém beszerzése, bár huszonévesen nincs annyi ráncom, hogy feltétlenül ilyen krémre legyen szükségem, de azért sosem lehet túl kora elkezdeni a ráncok elleni védelmet (főleg, hogy a genetikám nem a legjobb etéren). Sőt azt vallom, hogy jobb megelőzni őket, már amennyire lehetséges.

Szóval így áll a helyzet, hamarosan tényleg jövök a képekkel, addig is jó olvasgatást! 🙂