Ezzel a bejegyzéssel szeretném kezdeni a szépségápolási naplómat. Úgy gondolom, nem csak az eredmények számítanak, melyeket a cikkjeimben olvashattok, hanem a folyamatok is, melyek elvezetnek a kívánt eredményekig. Így talán többféle szépségápolási bakiról is sikerül lerántanom a leplet, mint a cikkekkel.
Szeretném, ha ti is nyomon követhetnétek, hogy lesz a szétroncsolódott, szétégett, töredező hajamből hosszú, egészséges, szép haj (mivel az oldalam legeslegelső ihletője ez volt), remélem, hogy ezzel segíthetek másoknak is szebbé varázsolni frizurájukat, illetve bőrüket.

Tegnap, azaz január 3-án kezdtem el az intenzív hajnövesztő kúrámat, mely több összetevőből is áll:

vaddisznósörtéből készült hajkefét használok műanyag fésű helyett
– tegnap kezdtem egy kúrát a das gesunde Plus Haar Vital nevű kapszulával (dm termék)
– minimum napi 1x átmasszírozom fejbőrmasszírozóval a fejbőrömet (Bokoma márkás vagy a Jysk saját márkás masszírozója a legjobb) – azért ezzel, és nem a kezemmel, mivel a kezemről felvitt baktériumoktól folyton korpás lesz a fejbőröm, ráadásul úgy jobban is zsírodoik a hajam, ezért a kézzel való hajpiszkálást igyekszem kerülni
– újra elkezdtem a Herba Vita hajhullás elleni hajszeszt használni (minden hajmosás után) – ez már korábban is elég jó hajnövesztőnek bizonyult, kb. fél évig használtam pár évvel ezelőtt, már a 3-4. hónap után rácsodálkoztak az ismerősök a hajam növekedésére 🙂
– havonta 2x ricinus- és rozmaringolajjal készített hajpakolást teszek a hajamra, a ricinus és a rozmaring is hajnövesztő hatásáról ismert (lásd: hajnövesztő pakolás)
– szinte kizárólag szilikonmentes termékeket használok, mint a L’oréal Serie Nature festett hajra való sampon, illetve az Alverde balzsamok (mikor melyik, de a bordó flakonú a kedvencem), hajvégápoló helyett pedig mandulaolajat vagy argánolajat használok, ezenkívül minden 2-3. hajmosás után almaecetes öblítést is alkalmazok
Mellesleg: a hajvasalást 2 éve teljesen elhagytam (na jó, 3 havonta egyszer nem árt meg :)), a hajam hő-, illetve vegyszermentesen formázom, azaz semmiféle hajhabot, hajlakkot, hajformázót nem használok a hajszárítón kívül (ezt muszáj, mivel elég sűrű és vastagszálú hajam van így magától nehezen szárad)
– 2 havonta vágom a hajam magamnak, itthon, fodrászi ollóval (nem volt olcsó, de 1-2 év alatt visszahozza az árát)

A hajfestés még az a pont, amiről sajnos nem tudtam lemondani, mindig is világosabb hajat akartam az eredetinél (ami nagyon sötét barna), ezért 2-3 havonta befestetem 1-2 árnyalattal világosabbra, ami – úgy vettem észre – nem nagyon árt a hajamnak, legalábbis látszólag nem. Az 1-2-3 árnyalatnyi sötétítés/világosítás nem az a kategória, ami tönkretehetné bárki haját is, aki professzionális, fodrászi termékeket használ (én sokféle próbálkozás után az Alfaparf-nál maradtam). Úgyhogy a festés marad.

Szerintem a fentiek elegendőek lesznek a megfelelő ütemű hajnövesztéshez. A tegnapi újítás a Herba Vita hajszesz, a fejbőrmasszírozó, illetve a Haar Vital kapszula volt, ezek nélkül eddig havi 1,5-2 cm-t nőtt a hajam, remélem, ezekkel együtt sikerül elérnem a havi 3 cm-es álomcélt. Ha ez sikerül, úgy 1 évig szeretném növeszteni a hajam, hogy a mostani (homloktól mérős módszerrel mérve, mivel csak ezzel tudom követni a pontos változást) 54 cm-ből 84 cm legyen (vágásokkal együtt 75 cm lesz kb.), így kb. 20 cm-rel növelem a hajam hosszát úgy, hogy közben egészségesebbé is válik a hajam, hála a megfelelő ápolásnak.

A következő bejegyzésemben a fent említett módszerekről, illetve az újításokról fogok bővebben írni, megosztom veletek legújabb tapasztalataimat ezekkel kapcsolatban.

Addig is minden jót. 🙂