Jó ideig nem jelentkeztem, sajnos a szakdolgozatírás, illetve az államvizsga mellett semmi türelmem nem volt a legalapvetőbb dolgokon kívül mással is foglalkozni szépségápolás terén. Azért röviden összegezném a dolgokat:

Bőröm

Egy ideje nem használom az Ilcsi hámlasztót, főleg a napsütés miatt, úgy tudom, könnyen befoltosodik a bőr tőle ilyenkor. Így kicsit kevésbé jönnek ki a mitesszereim is ( a hámlasztó nagyon kihozta őket és zsírosabbnak is hatott a bőröm a használata alatt), bár a nyomkodásos mániám még mindig nem szűnt meg, a mitesszereim okát pedig keresem, több-kevesebb eredménnyel. Jelenleg micellás vízzel tisztítom az arcom a sima hideg víz mellett, nagyritkán használom a Clinique arcradírt (de csak vészhelyzet esetén), ezenkívül kb. kétnaponta áttörlöm szalicilsavval a bőröm, hogy gyorsabban gyógyuljanak a pattanások, hegek… Esténként pedig minden nap sószappant használok (Himalája sószappan, 1000-1200 Ft), nagyon szépen lehúzza a gyulladást a bőrömről, úgy vettem észre, tényleg használ. Nem úgy, mint a BB krém. Nekem a Garnieres változat van meg, nos, főleg mióta a sószappant használom, észre vettem, hogy ha BB krémet használok, néhány óra (!!) alatt csupa mitesszer lesz a bőröm tőle. Pl. reggel még tiszta a bőröm, felkenem a BB krémet, este mikor lemosom, akkor meg már tele van mitesszerekkel néhány, amúgy is kritikus terület. Szóval hegek, pattanások ide vagy oda, a sminkről le kell mondanom, már csak szemöldökceruzát és szemhéjtust használok néha-néha. Semmilyen krém, semmilyen olaj, semmi, csak micellás víz, radírozás, szalicilsav és sószappan.

Hajam

Ezen a téren meglepő mód több fejlődést értem el, mint a bőrömnél. Nemrég készítettem újabb képeket, most már tényleg felöltöm az összeset egyben. Készültek képek tavaly augusztusban, októberben, majd idén januárban (vágás után) és júniusban. Meglepő az eredmény, nagyon örülök neki, hogy így megnőtt a hajam, ugyanis a folyamatos méricskélés közben mindig úgy éreztem, hogy nem nő eléggé és soha nem lesz hosszú, dús és egészséges. Nos, az előbbi kettő nagyrészt sikerült, az egészséges részével még gondjaim vannak, ugyanis borzasztóan törik még mindig, hiába vágom, hiába kenem akármivel. Szerintem a hajam így válik meg a tartós hajegyenesítés során szétégetett részekkel. Ha pedig így van, még jó ideig nem szabadulok meg a töredezett hajvégektől. A hajam a töredezés ellenére gyönyörűen fénylik, erős, a színe is kevésbé fakul, mint régen. Ráadásul mindig kifésülhető.

Egyébként most, hogy nyár van, nem szárítom a hajam. Félig száraz állapotban kicsit felcsavarom (pl konytba), hogy hullámos legyen és ennyi, semmilyen más hajformázási módot nem alkalmazok. Ezenkívül is csak sampont (Alfaparf hajdúsító samponja) és balzsamot (Alverde) használok. Mosás után pedig, mint írtam, hagyom magától száradni. Sokkal egészségesebb, fényesebb így a hajam (és mégsem zsírosodik előbb, mint korábban gondoltam), legszívesebben soha többé nem használnék hajszárítót. Nem gondoltam, hogy ennyire tönkreteszi a hajat, pedig tényleg…

Hamarosan jövök a képekkel is, addig is szép napot!